Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Den enkleste tomatsausen

Oppskrift på enkel tomatsaus til pasta

Oppskrift på enkel tomatsaus til pasta

-
+

Pasta med enkel tomatsaus

  • 2 ss Olivenolje eller smør
  • 1 stk Løk
  • 2 stk Bokser tomater
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ts Sukker (eventuelt)
  • 100 g Parmesan
  • 2 stk Håndfuller ferske basilikumblader
  • 500 g Pasta, helst penne eller rigatoni

Slik gjør du

  • Hakk løken fint og ha den sammen med oljen eller smøret i en panne på lav varme.
  • Sett på vann til pasta.
  • Stek løken til den er myk og blank, 5-10 minutter.
  • Ha i tomatene, kok opp og la putre til litt av væsken har fordampet, 10-60 minutter avhengig av mengde saus.
  • Smak til med salt, pepper og, hvis tomatene er veldig syrlige, litt sukker for å runde av smaken.
  • Ha salt i pastavannet og kok pastaen til den er al dente. Pastasausen kan stå og putre forsiktig på lav varme hvis den ikke allerede er ferdig.
  • Hell vannet av pastaen og vend pastaen inn i tomatsausen.
  • Bland inn grovt revede basilikumblader og raust med finrevet parmesan.
  • Server med ekstra parmesan på bordet til å rive over.