Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Risotto med sitron og erter

Studentmat: Slik bruker du opp stangsellerien
-
+

Sitronrisotto med erter

  • 1 l Grønnsak- eller kyllingkraft (evt. vann + buljongterning)
  • 1 stk Eggeplomme
  • 2 ss Crème fraïche
  • 0.5 stk Revet skall og saften av en sitron
  • 2 stk Stilker rosmarin
  • Svart pepper
  • 4 ss Revet parmesan
  • 0.5 stk Løk
  • 1 stk Stilk selleri
  • 2 ss Smør
  • 250 g Risottoris
  • 1 dl Hvitvin eller tørr vermut (evt. 2 ss eplesidereddik
  • 250 g Frosne erter

Slik gjør du

  • Kok opp kraft eller buljong i en liten gryte.
  • Hold kraften på kokepunktet mens du lager risotto.
  • Bland sammen eggeplomme, crème fraiche, skallet og saften av en halv sitron i en liten skål.
  • Ta nålene av rosmarinstilkene og hakk dem. Ha rosmarinen i eggeblandingen sammen med pepper og revet parmesan. Sett til side.
  • Finhakk løk og selleri.
  • Smeltsmør på lav varme i en gryte eller panne og ha i løken og sellerien.
  • Stek forsiktig til løken er myk og blank.
  • Hell i risen og rør godt til riskornene er blanke, ca 1-2 minutter.
  • Hell i tørr hvitvin og rør til vinen koker opp og trekker inn i risen mens du rører. Vinen kan i nødsfall erstattes med 2 ss eplesidereddik.
  • Hell en stor øse buljong over risen og rør jevnlig til væsken har trukket inn. Slik slipper risen stivelsen sin og risottoen blir kremet.
  • Gjenta til risen bare så vidt har litt krittaktig konsistens igjen i kjernen.
  • Rør inn 250 g frosne erter og fortsett å røre mens risottoen koker opp igjen, ertene blir ferdige og risen har mistet den krittaktige kjernen, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca 5 minutter.
  • Rør inn egg, krem og -osteblandingen og la det putre et minutt eller så.
  • Skru av varmen, sett på lokk og la stå mens du dekker bordet.
  • Server alene eller for eksempel sammen med ovnstekte kyllinglår.