Gulrotsuppe med dill og selleri
- 2 ss Smør
- 1 stk Liten løk
- 600 g Gulrøtter
- 1 stk Stilk stangselleri
- 1 l Kyllingkraft eller vann + buljongterning
- 3 ss Hakket dill
- 1 ts Salt
- 1 krm Kajennepepper eller chilipulver
- 3 ts Crème fraîche til servering
- 0.5 stk Finhakket rød paprika til servering
- 3 stk Stilker dill til pynt
Slik gjør du
- Skjær løken i små biter.
- Smelt smøret i bunnen av en romslig gryte og stek løken på lav varme, gjerne under lokk, til den er myk, men fortsatt lys, i ca. 10 minutter.
- Skrell gulrøttene og skjær dem og selleristangen i tynne skiver. Ha dem i gryten sammen med kyllingbuljongen, dill og kajennepepper.
- Kok opp og la suppen putre til gulrøttene er møre, ca. 25 minutter.
- Bruk stavmikser rett i gryten og kjør til suppen er jevn og glatt.
- Smak eventuelt til med salt.
- Hell i suppeskåler og pynt hver med en teskje crème fraîche, litt hakket paprika og en stilk dill.
- Suppen holder seg fint et par dager i kjøleskap og kan eventuelt fryses.