Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Bønnesuppe med kubanske smaker

Oppskrift på svart bønnesuppe

Oppskrift på svart bønnesuppe

-
+

Suppe med svarte bønner

  • 1 ss olje
  • 80 g bacon
  • 0.5 stk løk (ca. 100 g)
  • 1 stilk selleri
  • 0.5 stk rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks ferdig kokte svarte bønner (180g)
  • 5 dl vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts spisskummin
  • 1 klype kajennepepper
  • 0.5 ts brunt sukker
  • skallet av 1/2 lime
  • salt
  • 1 skvis limesaft
  • crème fraîche, finhakket rød paprika, fersk koriander til servering

Slik lager du en forenklet versjon av kubansk bønnesuppe.

Slik gjør du

  • Stek baconet på middels varme i en passe stor gryte. En spiseskje olje i bunnen hjelper baconet i gang så det ikke fester seg i bunnen.
  • Finhakk løken og sellerien og ha den i gryten sammen med baconen. Stek forsiktig til løken er myk og blank.
  • Finhakk paprika og hvitløk og legg det i gryten. Riv skallet av en halv lime.
  • Skyll bønnene og ha dem i gryten sammen med vann, laurbærblad, spisskummen, sukker, kajennepepper og limeskall i gryten og kok opp.
  • Kok i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, en skvis limesaft og eventuelt en halv buljongterning hvis kraften smaker for lite.
  • Server med en klatt crème fraîche, litt finhakket rød paprika og litt hakket koriander.