Suppe med svarte bønner
- 1 ss olje
- 80 g bacon
- 0.5 stk løk (ca. 100 g)
- 1 stilk selleri
- 0.5 stk rød paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks ferdig kokte svarte bønner (180g)
- 5 dl vann
- 1 stk laurbærblad
- 0.5 ts spisskummin
- 1 klype kajennepepper
- 0.5 ts brunt sukker
- skallet av 1/2 lime
- salt
- 1 skvis limesaft
- crème fraîche, finhakket rød paprika, fersk koriander til servering
Slik lager du en forenklet versjon av kubansk bønnesuppe.
Slik gjør du
- Stek baconet på middels varme i en passe stor gryte. En spiseskje olje i bunnen hjelper baconet i gang så det ikke fester seg i bunnen.
- Finhakk løken og sellerien og ha den i gryten sammen med baconen. Stek forsiktig til løken er myk og blank.
- Finhakk paprika og hvitløk og legg det i gryten. Riv skallet av en halv lime.
- Skyll bønnene og ha dem i gryten sammen med vann, laurbærblad, spisskummen, sukker, kajennepepper og limeskall i gryten og kok opp.
- Kok i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, en skvis limesaft og eventuelt en halv buljongterning hvis kraften smaker for lite.
- Server med en klatt crème fraîche, litt finhakket rød paprika og litt hakket koriander.