Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Fargerik bønnesalat med chilidressing

Studentmat: Tryll med en boks bønner
Oppskrift på bønnesalat med paprika, avokado, fetaost og chili-vinaigrette

Oppskrift på bønnesalat med paprika, avokado, fetaost og chili-vinaigrette

-
+

Fargerik bønnesalat

  • 180 g Kokte, svarte bønner
  • 0.5 stk Rødløk
  • 0.5 stk Rød paprika
  • 0.5 stk Gul paprika
  • 0.5 stk Grønn paprika
  • 0.5 stk Avokado
  • 50 g Fetaost
  • En håndfull fersk koriander

Chilidressing

  • 1 stk Rød chili
  • 0.5 ts Malt spisskummen
  • 0.5 ss Sukker
  • 0.25 ts Salt
  • Svart pepper
  • 1 ss Limesaft
  • 2 ss Olivenolje

Denne salaten smaker like godt dagen derpå.

Slik gjør du

  • Skrell løken og skjær stilken og de hvite ribbene av paprikaen. Skjær løk og paprika i små terninger.
  • Del avokadoen i to, skrell den ene halvparten i to og skjær den i tynne skiver.
  • Smuldre fetaosten med fingrene og hakk korianderbladene. Bland alt sammen.
  • Løk, paprika og bønner kan godt få en runde i stekepannen for å gjøre salaten til en varmrett. Server med ris eller tacolefser og topp med ost, avokado og koriander.

Chilidressing

  • Finhakk chilien og bland alle ingrediensene sammen.
  • Hell over salaten og bland godt.