Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Asiatisk glaze
Espen Nersveen
Espen Nersveen
Asiatisk glaze
-
3
dl
kecap manis/søt soyasaus
-
1
dl
hoisinsaus
-
3
ss
brunt sukker
-
3
ss
eplesidereddik
-
2
stk
grønne chili
-
2
stk
hvitløksfedd
-
3
cm stor bit med ingefær
-
2
stk
sitrongress
-
1
stk
kanelstang
-
1
stk
stjerneanis
-
1
stk
lime
Slik gjør du
- Ha søt soyasaus, hoisinsaus, brunt sukker og eplesidereddik i en egnet kjele.
- Kok opp og la småputre til alt sukkeret er løst opp.
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær, grovhakk sitrongress og ha det i kjelen sammen med kanelstang og stjerneanis.
- Riv over skallet fra en lime og skvis inn saften fra en halv lime.
- La det småputre i en halvtime. Sil deretter glazen og ha den tilbake i kjelen.
- Kokes på lav varme til den blir tyktflytende.
- Nå er den klar til bruk.