Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Asiatisk glaze

Saftig ribbe med asiatiske smaker

-
+

Asiatisk glaze

  • 3 dl kecap manis/søt soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ss eplesidereddik
  • 2 stk grønne chili
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 3 cm stor bit med ingefær
  • 2 stk sitrongress
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  • Ha søt soyasaus, hoisinsaus, brunt sukker og eplesidereddik i en egnet kjele.
  • Kok opp og la småputre til alt sukkeret er løst opp.
  • Finhakk hvitløk, chili og ingefær, grovhakk sitrongress og ha det i kjelen sammen med kanelstang og stjerneanis.
  • Riv over skallet fra en lime og skvis inn saften fra en halv lime.
  • La det småputre i en halvtime. Sil deretter glazen og ha den tilbake i kjelen.
  • Kokes på lav varme til den blir tyktflytende.
  • Nå er den klar til bruk.