Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Kantarellrisotto

-
+

Kantarellrisotto

  • 200 g risottoris
  • 1 l kyllingkraft
  • 200 g kantarell
  • 50 g parmesan
  • 0.5 stk sitron
  • smør
  • olivenolje
  • rosmarin
  • salt

Slik gjør du

  • Rens soppen og kutt den i mindre biter.
  • Ha soppen i en tørr stekepanne på primusen ved lav varme. Vend litt på soppen til den slipper væske. La dette fordampe og ha deretter i en raus klunk med smør.
  • Stek videre i et par minutter, smak til med salt og hell soppen over på en tallerken.
  • Kok opp kraften og sett til side. Det er selvfølgelig lettere å bruke en buljongterning og vann fra tjernet på tur, men det smaker bedre med en ekte kraft. Jeg kokte opp kraften i kaffekjelen og da er det også veldig lett å spe den inn i risottoen.
  • Ha litt olivenolje i en stekepanne som står på lav varme på primusen og ha deretter i risen. Etter et par minutter begynner du å spe inn kraften, litt og litt.
  • Etter rundt 20 minutter skal risen være mør, men samtidig ha litt tyggemotstand.
  • Fjern stekepannen fra varmen, vend soppen inn i risottoen og dryss over finhakket rosmarin og revet parmesan. Ha i en klunk med smør, litt olivenolje og legg på lokk. La stå i et par minutter. Smak til med salt og sitronsaft.
  • Ha risottoen over i to dype tallerkener og riv gjerne over litt mer parmesan. Sett deg med ryggen inntil den nærmeste trestammen og nyt en bedre middag med høstsolen i ansiktet og naturens lydbilde i bakgrunnen.