Først må lårene saltes. Dekk et egnet fat med grovt havsalt, og press andelårene litt ned i saltet. Ha så salt over.
Aller helst skal dette stå i kjøleskap over natten. Har man ikke mulighet til det, må de stå i minimum tre timer.
Skyll så av saltet og tørk lårene.
Legg de i en ildfast form med skinnsiden opp. Ha i et par knuste hvitløksfedd og noen kvaster timian. Ha så over andefett til det dekker. Andefettet er nå i fast form, men dette smelter raskt i ovnen. Du kan da se om du må tilføre litt mer.
Sett formen i en ovn som holder 140 grader og la stå i 2,5 til 3 timer. Andelårene er ferdig når kjøttet løsner lett fra bena.
Løft lårene ut av fettet og de la renne litt av seg. Nå er de klare for servering.
Sil av andefettet og ha det over i en egnet beholder. Når det har kjølt seg helt ned, kan du sette det i kjøleskapet og bruke det igjen ved neste konfitering.
Linseragu
Kutt grønnsakene i små terninger.
Skyll linsene og ha de over i en egnet kjele.
Hell over kyllingkraften, kok opp og la putre på svak varme i cirka 20 minutter. Kraften skal være mer eller mindre kokt helt inn.
Linsene skal være gjennomkokte, men ha litt bitt og tekstur.
Tilfør grønnsakene de siste to minuttene av koketiden.
Smak til med salt og pepper, skvis over litt sitron for friskhet.
Fordel linseraguen i dype tallerkener og legg over ett andelår til hver.