Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Lammeburger

Saftig lammeburger ved et tjern i marka

-
+

Lammeburger

  • 300 g lammekjøttdeig
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 ts fennikelfrø
  • 0.5 ts spisskummenfrø
  • 0.5 ts pepperkorn
  • 1 stk egg
  • 2 ts potetmel
  • salt

Topping til lammeburger

  • 2 stk brioche hamburgerbrød
  • noen tynne skiver fennikel
  • noen tynne skiver rødløk
  • en håndfull babyspinat
  • 200 g gresk yoghurt
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk sitron, zest
  • en neve mynte
  • et par kvaster rosmarin
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Selve kjøttfarsen lages hjemme før du drar på tur.
  • Rist krydderet i en tørr panne og knus det deretter i en morter. Bland det inn i lammekjøttet sammen med finhakket hvitløk, salt og potetmel. Vend så inn ett egg.
  • Ta en liten bit av farsen, stek den i litt smør og smak om den er salt nok.
  • Ha kjøttet i en frysepose og pakk den med på tur.
  • Vel fremme fyrer du opp primusen og rister hamburgerbrødet raskt i tørr panne. Deretter deler du opp kjøttet i to like store burgere og steker de med litt olivenolje til gjennomstekt.
  • Smør yoghurtdressingen på hver halvdel av hamburgerbrødet og legg over fennikel, rødløk, babyspinat og selve burgeren.

Topping til lammeburger

  • Før du drar på tur, kutter du fennikel og rødløk i tynne skiver og tar med ønsket mengde i en liten matboks sammen med babyspinat.
  • Ha gresk yoghurt i en arbeidsbolle og bland inn finhakket hvitløk, mynte og rosmarin samt zest fra en halv sitron. Smak til med salt og pepper og ha dressingen over i en egnet beholder.
  • Sett sammen burgeren ute i det fri.