Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Lapskaus med pinnekjøtt

Slik lager du en lapskaus av pinnekjøttrestene

-
+

Lapskaus med pinnekjøtt

  • 50 g gulrot
  • 50 g kålrot
  • 150 g potet
  • 100 g lammepølse
  • 200 g pinnekjøtt
  • 1 stk buljongterning
  • 4 dl vann
  • kruspersille

Slik gjør du

  • Finn frem restene fra helgens pinnekjøtt-lag. Plukk av kjøttet og kutt det i biter egnet for en lapskaus. Gjør det samme med det som er til overs av potet og lammepølse eller vossakorv.
  • Ta litt frisk kålrot og gulrot fra kjøleskapet og kutt det i små terninger.
  • Vel fremme har du vann i en egnet kjele og koker det opp på primusen. Løs opp buljongterningen i det kokende vannet og ha deretter i gulrot og kålrot.
  • Kok disse møre før du har i pinnekjøtt, lammepølse og potet. Når dette er gjennomvarmt, slår du av primusen og setter kjelen til side.
  • Øs lapskaus over i en dyp tallerken og dryss over litt kruspersille.
  • Spis deg god og mett på en smaksrik, fet og salt lapskaus. Perfekt å sove på.