Kvelden før du skal lage suppen legger du bønnene i en skål med kaldt vann i kjøleskapet. Om du bruker ferdig kokte bønner: bruk 250 gram. Disse tilsettes i så fall helt til slutt i kokeprosessen.
Finhakk løk, stangselleri, gulrot og hvitløk.
Varm opp olivenolje i en egnet gryte og tilsett de finhakkede grønnsakene og rosmarin. Fres dette i 15 minutter, til det blir blankt. Ta ut rosmarinen og kast den.
Ha i tomatpure og nduja og fres videre i fem minutter.
Hell så over de knuste tomatene, kyllingkraft og vann og smak til med salt. Ha deretter i bønnene og kok disse på lav varme under lokk i én time.
Fjern stilken på grønnkålen og riv bladene i grove biter.
Ha i pasta og kok videre etter anvisning på pakken. Et par minutter før pastaen er ferdig, har du i grønnkålen.
Server suppen i dype skåler, riv over parmesan og sett frem noe godt brød og grissini.