Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Bruk aller helst en du har laget selv eller en god ferdiglaget variant. Du kan også bruke kraft laget på grønnsaker, sopp eller kalv.
Hell olivenoljen over i en dyp og vid stekepanne, og når den er varm tilsetter du risen og soppen. La dette steke i et par minutter.
Tilsett vinen og kok dette helt inn.
Spe så gradvis inn kraften mens du rører i ny og ne. Viktig at det alltid er godt med væske.
Etter rundt 20 minutter skal risen være mør, men samtidig ha litt tyggemotstand.
Trekk risen vekk fra varmen. Riv over parmesan, dryss over rosmarin og ha i smøret. Legg på lokk og la stå i fem minutter.
Rør så det hele sammen, dryss over litt olivenolje og smak til med salt.
Hell risottoen over i dype tallerkener og server med noen brødpinner og snasen rødvin. Litt ekstra parmesan helt til slutt er aldri feil.