Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Surkål
Espen Nersveen
Espen Nersveen
Surkål
-
1
kg
finkuttet hodekål
-
2
stk
syrlige epler
-
1
ss
salt
-
2
ss
karve
-
3
ss
sukker
-
4
dl
kyllingkraft
-
1
dl
eplesidereddik
-
litt nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Del kålen i to og fjern den harde stammen. Finsnitt resten.
- Eplene deles i to så kjernen kan fjernes. Resten kan finkuttes eller raspes med rivjern.
- Legg kål, epler, salt, sukker, karve og pepper i en egnet kjele og bland det hele sammen.
- Hell over kyllingkraft og eddik, gi det et oppkok og la koke under lokk på svak varme i minst to timer, men gjerne mer.
- Jeg synes lukten er fantastisk og smaken himmelsk. Om du lager denne på julaften, er det godt å tilsette litt ribbefett mot slutten.
- Server de stekte pølsene med flere varianter av sennep og en raus porsjon surkål.