Vest-afrikansk peanøttsuppe
- 1.00 ss Olivenolje
- 1.00 stk Løk i skiver
- 1.00 stk Rød paprika i skiver (fjern frøene)
- 2.00 stk Fedd hvitløk, hakket
- 1.00 ts Chiliflak
- 1.00 ts Spisskummen
- 0.50 ts kanel
- 1.00 stk Boks hakkede tomater
- 1.00 stk Boks kokosmelk
- 1.00 stk Buljongterning
- 5.00 ss Peanøttsmør
- 100.00 g Spinat (kan erstattes med en boks svarte bønner)
Varm olje i en gryte, tilsett løk og paprika, og fres på medium varme i fem minutter, eller til grønnsakene er myke.
Ha i hvitløk, chiliflak, spisskumen og kanel, og la det frese et minutt til.
Hell tomater og kokosmelk i gryten. Fyll 1 dl varmt vann på den tomme tomatboksen, løs opp buljongterningen og rist godt, før du heller det i suppen. Kok opp og la det så simre i åtte minutter.
Rør inn peanøttsmøret og spinaten og la det stå i noen minutter. Smak til med krydder og server i skåler.