6.00dlskalldyrkraft, eventuelt vann+ 2 ss hummerfond fra flaske
1.00dlfløte
Blandet sjømat fra sashimi og nigiri, helst minst 300 gram fisk
Litt wakame-salat hvis du har til overs
Tangflak
Friterte risboller
Nigiri-ris
Wasabi
Olje
Slik gjør du:
Surr sjalottløk, hvitløk og fennikkel i smør til de blir myke og blanke.
Ha i tomatpureen og stek videre noen minutter.
Hell på kraft og fløte og kok i rundt ti minutter.
Skru varmen ned så suppen slutter å koke, men er sydende varm.
Ha oppi fisk, skalldyr og wakame. La trekke (ikke koke!) i rundt fem minutter.
Smak om suppen trenger mer salt. Strø over tangflak, frisk koriander og/eller sesamfrø ved servering. Tangflak kan kjøpes på boks, men du kan også klippe opp ark med nori-tang som er til overs hvis du har laget sushi selv.
Del nigiriris-biter i to. Bruk en spisepinne til å lage et hull inn i risklumpen.
Stapp litt wasabi inn i hullet og klem risbollen lett sammen.
Frityrstek i en nøytral olje (for eksempel mais-eller solsikkeolje) til den er gyldenbrun.
La risbollene renne godt av på tørkepapir.
Server som en liten apetittvekker eller snack med sweet chilisaus som dip.