Nok til cirka 120 stykker. Appelsin, ingefær og vanilje er smaker som fungerer godt sammen, og som fremhever hverandre. I kombinasjon med mørk sjokolade er dette en smaksbombe som det spraker litt av. Det er viktig å bruke mørk sjokolade med høyt kakaomasseinnhold for at sjokoladen skal kunne balansere syren i appelsinen.
Slik gjør du
1.
- Del appelsinene i seks båter med skallet på.
- Skjær ut fruktkjøttet.
- Ha skallet i en kjele og dekk det med kaldt vann, kok opp.
- Når det koker, sile av skallet.
- Ha skallet i kjelen igjen og fyll på nytt opp med kaldt vann.
- Kok opp og sil av.
- Skallet skal kokes opp fem ganger.
2.
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Ha vaniljestang og frø i kjelen sammen med appelsinskallet.
- Tilsett ½ liter vann, sitronsaft, ingefær, glukose og 200 g sukker.
- Kok opp og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter.
- Tilsett nye 200 g sukker og la det småkoke videre i cirka 30 minutter.
- Gjenta dette til alt sukkeret er tilsatt, og skallene har kokt i 2,5 timer.
- Sett kjelen med innhold til avkjøling over natten.
3.
- Ta ut appelsinskallet og skjær det i 1/2 cm tykke strimler på langs.
- Legg dem på et kjøkkenhåndkle til avrenning og tørk dem godt.
- Temperer den mørke sjokoladen, dypp appelsinstrimlene i den tempererte sjokoladen, og sett dem på bakepapir til sjokoladen stivner.
- Oppbevar stengene i romtemperatur i en lufttett boks.