Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres syv slag

Sverre Sætres Goro

Sverre Sætres syv slag til jul: Goro
Oppskrift på Goro

Oppskrift på Goro

-
+

Goro

  • 2.00 stk eggeplommer
  • 1.25 dl kremfløte
  • 175.00 g sukker
  • 300.00 g smør, romtemperert
  • 400.00 g hvetemel
  • 0.50 ts kardemomme

Sverre Sætres vri

  • 225.00 g melkesjokolade
  • 1.75 dl kremfløte
  • 2.00 ts cognac
  • 1.00 ts smør
  • 2.00 ss finhakkede mandler

Slik gjør du

  • Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og kardemomme.
  • Bland i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
  • Sett deigen kjølig i cirka 30 minutter.
  • Form deigen til en tykk leiv, og kjevle denne ut så tynt som mulig.
  • Skjær ut firkanter som passer til gorojernet.
  • Stekes gylne. Ikke legg for mye press på gorojernet, da kan goroen miste formen.

Sverre Sætres vri

  • Lag goro som de klassiske, men kutt dem i to mens de enda er varme.
  • Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten og hell den over sjokoladen.
  • Avkjøl massen til 34 ºC. Rør inn romtemperert smør og cognac. Rør inn mandlene til slutt.
  • Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 1/4 centimeter tykk.
  • Sett massen til avkjøling natten over ved på 12–16 ºC.
  • Ta massen ut av formen og skjær den i firkanter som er like store som goroene. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å skjære i fyllet.