Slik gjør du
- Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og kardemomme.
- Bland i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
- Sett deigen kjølig i cirka 30 minutter.
- Form deigen til en tykk leiv, og kjevle denne ut så tynt som mulig.
- Skjær ut firkanter som passer til gorojernet.
- Stekes gylne. Ikke legg for mye press på gorojernet, da kan goroen miste formen.
Sverre Sætres vri
- Lag goro som de klassiske, men kutt dem i to mens de enda er varme.
- Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten og hell den over sjokoladen.
- Avkjøl massen til 34 ºC. Rør inn romtemperert smør og cognac. Rør inn mandlene til slutt.
- Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 1/4 centimeter tykk.
- Sett massen til avkjøling natten over ved på 12–16 ºC.
- Ta massen ut av formen og skjær den i firkanter som er like store som goroene. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å skjære i fyllet.