Slik gjør du
Lag klassiske sandkaker. Pass på at det blir stor nok fordypning i sandkaken til å fylle i sitronfyllet.
- Visp sammen alt bortsett fra smøret i en kjele.
- Varm blandingen til kokepunktet, visp hele tiden.
- La blandingen småkoke i 20 sekunder til den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at den ikke brenner seg.
- Hell blandingen over i en bolle.
- Rør smøret inn i den varme kremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter.
- Fyll kremen i de stekte sandkakene og sett til kjøling.
Marengs
- Pisk eggehvite og 30 g sukker halvstivt på halv hastighet i kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
- Tilsett resten av sukkeret og pisk marengsen stiv på høy hastighet.
- Fyll i en sprøytepose og sprøyt marengs på toppen av terten.
Tips
- Bruk en skibrenner eller lignende til å brenne marengsen lett.