Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres syv slag

Sverre Sætres sandkaker

Sverre Sætres syv slag til jul: sandkaker
Sverre Sætres oppskrift på sandkaker

Sverre Sætres oppskrift på sandkaker

-
+

Sitronkrem

  • 1.25 dl nypresset sitronsaft
  • 100.00 g sukker
  • 2.00 stk egg
  • 3.00 stk eggeplommer
  • 10.00 g maisenna (1 ss)
  • 80.00 g kaldt, usaltet smør i terninger

Marengs

  • 3.00 stk eggehviter
  • 130.00 g sukker

Slik gjør du

Lag klassiske sandkaker. Pass på at det blir stor nok fordypning i sandkaken til å fylle i sitronfyllet.

  • Visp sammen alt bortsett fra smøret i en kjele.
  • Varm blandingen til kokepunktet, visp hele tiden.
  • La blandingen småkoke i 20 sekunder til den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at den ikke brenner seg.
  • Hell blandingen over i en bolle.
  • Rør smøret inn i den varme kremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter.
  • Fyll kremen i de stekte sandkakene og sett til kjøling.

Marengs

  • Pisk eggehvite og 30 g sukker halvstivt på halv hastighet i kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
  • Tilsett resten av sukkeret og pisk marengsen stiv på høy hastighet.
  • Fyll i en sprøytepose og sprøyt marengs på toppen av terten.

Tips

  • Bruk en skibrenner eller lignende til å brenne marengsen lett.