Slik gjør du
- Lag krumkaker. Kjeksene kan stikkes ut med en utstikker, ca. 5 centimeter i diameter, mens de er varme.
Kokosmarengs
- Forvarm stekeovnen til 160 °C. Ha kokosmassen på et stekebrett og rist den gyllen i ovnen, ca. 10 minutter.
- Pisk eggehvite og honning halvstivt på halv hastighet i kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
- Legg gelatinplaten i en bolle med kaldt vann.
- Bland sukkeret med vannet i en kjele og la det fosskoke i 4–5 minutter uten omrøring til det blir en sirup. Danner det seg skum langs kanten av kjelen, tas dette av med en skje. Har du et sukkertermometer, skal det vise 120 °C. Hvis ikke, kan du gjøre kuleprøven: Ta litt sirup på en teskje og dypp den i en kopp med kaldt vann. Etter noen sekunder kan du rulle en myk kule av sirupen hvis temperaturen er riktig. Er sirupen for myk til å rulle en kule av, må den koke lenger. Er den for hard er temperaturen for høy. Prøv da å tilsette litt vann. Det kan imidlertid føre til at sukkeret krystalliserer seg, da er det bare å kaste det.
- Hell den kokende sirupen i en tynn stråle oppi de halvpiskede eggehvitene mens maskinen går på halv hastighet. Viktig: Sukkerlaken må treffe rett ned i marengsen, ikke på vispen, da kastes sukkerlaken bare ut mot kanten av bollen.
- Pisk marengsen på full hastighet i ca. 1 minutt til den blir luftig. Den skal fortsatt være varm. Kryst vannet ut av gelatinplaten og pisk den godt i den varme marengsen. Rør inn kokosen med en slikkepott.
- Ha kokosmarengsen i en sprøytepose og sprøyt den på kjeksene. Avkjøl til de stivner og dypp i smeltet mørk sjokolade. Legg en kjeks på toppen.