Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres syv slag

Tradisjonelle sandkaker

Sverre Sætres syv slag til jul: sandkaker
Oppskrift på tradisjonelle sandkaker

Oppskrift på tradisjonelle sandkaker

-
+

Sandkaker

  • 200.00 g kaldt smør i små terninger
  • 100.00 g sukker
  • 100.00 g skåldede og malte mandler
  • 1.00 stk egg
  • 250.00 g hvetemel

Slik gjør du

  • Smuldre mel og smør godt sammen.
  • Tilsett sukker og mandler.
  • Kna inn egget til slutt.
  • Sett i kjøleskapet til deigen setter seg litt, cirka én time.
  • Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  • Smør formene.
  • Press deigen ned i formen og opp langs kantene slik at den dekker både bunn og kant.
  • Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stek på 175 °C i ti–tolv minutter til de blir gylne.
  • La dem avkjøles. Oppbevar i tett boks i romtemperatur.