Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres syv slag

Tyske skiver med Sverres vri

Tyske skiver oppskrift av Sverre Sætre med sjokolade

Tyske skiver oppskrift av Sverre Sætre med sjokolade

-
+

Tradisjonelle tyske skiver

  • 100.00 g usaltet smør
  • 50.00 g saltet smør
  • 200.00 g mel
  • 65.00 g melis

Sverre Sætres vri (tillegg til tradisjonelle tyske skivers innhold)

  • Skallet fra 1/4 appelsin
  • 2.00 ss tørket bringebær
  • 100.00 g mørk sjokolade

Slik gjør du

 

Tradisjonelle tyske skiver

  • Pisk smør og melis hvitt. Rør inn melet. Legg deigen i kjøleskapet til den blir hard. Rull en pølse, cirka tre centimeter tykk. Sett tilbake i kjøleskapet og la stå til den blir hard igjen. 
  • Rull pølsen i sukker og skjær den i halvannen centimeter tykke skiver. Legg på stekebrett og stek på 175 grader i cirka ti minutter, til skivene begynner å få farge.

Sverre Sætres vri

  • Pisk smør og melis hvitt sammen med finrevet appelsinskall. Bland inn mel og deretter cirka to spiseskjeer tørkede, knuste bringebær. Legg deigen i kjøleskapet og lag skivene på samme måte som de tradisjonelle.
  • Smelt mørk sjokolade i vannbad. Den kan med fordel tempereres. Legg en liten teskje smeltet sjokolade på toppen av hver avkjølte skive. Sett et lakkstempel i fryseren til det blir kaldt og plasser stempelet på den smeltede sjokoladen. La det stå i noen sekunder til sjokoladen har stivnet. Stemplet må fryses med jevne mellomrom slik at det holder seg kaldt.