Slik gjør du
Tradisjonelle tyske skiver
- Pisk smør og melis hvitt. Rør inn melet. Legg deigen i kjøleskapet til den blir hard. Rull en pølse, cirka tre centimeter tykk. Sett tilbake i kjøleskapet og la stå til den blir hard igjen.
- Rull pølsen i sukker og skjær den i halvannen centimeter tykke skiver. Legg på stekebrett og stek på 175 grader i cirka ti minutter, til skivene begynner å få farge.
Sverre Sætres vri
- Pisk smør og melis hvitt sammen med finrevet appelsinskall. Bland inn mel og deretter cirka to spiseskjeer tørkede, knuste bringebær. Legg deigen i kjøleskapet og lag skivene på samme måte som de tradisjonelle.
- Smelt mørk sjokolade i vannbad. Den kan med fordel tempereres. Legg en liten teskje smeltet sjokolade på toppen av hver avkjølte skive. Sett et lakkstempel i fryseren til det blir kaldt og plasser stempelet på den smeltede sjokoladen. La det stå i noen sekunder til sjokoladen har stivnet. Stemplet må fryses med jevne mellomrom slik at det holder seg kaldt.