Nok til cirka 80 biter
Slik gjør du
1.
- Finhakk sjokoladen.
- Kjør bringebærene i en hurtigmikser og sil av steinene.
- Mål opp én dl bringebærpuré.
2.
- Kok opp bringebærpureen og glukosen, tøm det over den finhakkede melkesjokoladen og rør til en glatt masse.
- Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott (smelter ikke alt ned, kan bollen settes i vannbad og varmes forsiktig mens du hele tiden rører i den).
- Massen kan med fordel kjøres til en glatt masse med stavmikser eller i food processor.
- Avkjøl massen til 34 C. Rør inn romtemperert smør.
3.
- Sett massen til avkjøling natten (12–16 °C).
- Når massen er stivnet, lage kuler på størrelse med kirsebær med et kulejern eller en liten skje.
- Dypp dem i temperert mørk sjokolade og rull dem i kakao.
- La dem ligge en stund i kakaoen slik at sjokoladen stivner.
- Sikt av overflødig kakao.