Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Appelsinkonfekt på pinne

Sverre Sætres beste oppskrift på konfekt
Oppskrift på appelsinkonfekt på pinne

Oppskrift på appelsinkonfekt på pinne

-
+

Appelsinkonfekt på pinne

  • 40 stk lollipopp-pinner
  • 400 g marsipan (mandelinnhold på 40-60 prosent)
  • 1 stk appelsin (finrevet appelsinskall, bare det gule)
  • 1 ss sitruslikør (for eksempel Grand Marnier eller Cointreau)
  • 300 g temperert mørsk sjokolade med 56 prosent kakaomasse til dypping

Slik gjør du

  • Bland marsipan med appelsinskall og sitruslikør. Rull kuler på cirka ti gram. Sett en pinne godt ned i marsipankulen og trykk til rundt pinnen slik at den sitter godt. Sett de til tørk til neste dag.
  • Smelt og temperer sjokoladen. Dypp marsipan-pinnene i mørk sjokolade. Dekorer etter ønske.

Tips:
Oppbevar konfekten i kjøleskapet, godt innpakket i en boks med plastfolie rundt. Når du tar ut boksen bør den stå med plasten på i romtemperatur i et par timer, hvis ikke blir det gjerne kondens på sjokoladen.