Nok til en skål juleknask.
Slik gjør du
- Rist mandlene i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
- Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn to lag mandler i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.
- Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene. Nå er det viktig å røre i mandlene hele tiden. Etter hvert vil sukkeret smelte til karamell og legge seg som en tynn hinne rundt mandlene.
- Ta kjelen av platen og tilsett smøret. Rør det godt inn i massen. Tøm mandlene på et bakepapir. Plukk mandlene fra hverandre mens de ennå er varme slik at de ikke stivner i klynger. Avkjøl mandlene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje.
Tips:
Mandlene smaker mer hvis du rister dem i ovnen først, på 160 ºC i seks–syv minutter.