Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Fløtekarameller

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller
Oppskrift på fløtekarameller

Oppskrift på fløtekarameller

-
+

Fløtekarameller

  • 325 g fløte
  • 25 g smør
  • 38 g honning
  • 280 g sukker
  • 225 g glykose
  • 60 g vann

Slik gjør du:

  • Kok opp fløte, smør og honning og sett til side.
  • Bland sukker, glukose og vann og kok til 145 ºC.
  • Tilsett fløten, smøret og honningen og kok opp til 128 ºC.
  • Hell i en ildfast form med bakepapir og sett til avkjøling.
  • Kutt i biter og pakk inn i cellofan.

Tips:

Rør jevnlig – og bruk et sukkertermometer. Når du lager karameller blir temperaturen så høy at et vanlig termometer ikke kan lese den.