1 porsjon gir ca 10 plater
Julemarsipan:
- Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin sammen med melisen. Pass da på å ikke kjøre mandlene så lenge at de slipper oljen og blandingen sprekker.
- Bland mandelmelet sammen med eggehvite og tragant, og kna til en smidig masse. Tilsett gjerne eggehviten litt etter litt til du får riktig konsistens på massen – slik unngår du at du har i for mye hvite med en gang, og marsipanen blir for løs. La den ferdige marsipanen hvile noen timer i plast før bruk.
- Kjevle marsipanen ut så tykt du ønsker, og skjær i firkanter. Smelt og temperer sjokoladen (se fremgangsmåte på D2.no).
- Dypp marsipanen i sjokolade og dekorerer med noe du syns er godt – og pent. Bruk ristede og hakkede nøtter, tørket frukt eller bær, eller pulver av knuste, tørkede bær.
- Sett den ferdige marsipanen i kjøleskap i noen minutter til sjokoladen stivner.