Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Sikt mandelmelet og sett til side.
Pisk så sukker og eggehvite til stiv marengs og vend så mandelmelet i halvparten av marengsen med en slikkepott.
Vend deretter inn resten av marengsen. Få slikkepotten helt ned i bunnen før du vender, da blander du mest effektivt. Ikke jobb for mye, da blir massen for løs.
Deigen skal ha en ganske tykk konsistens når den er ferdig, men fortsatt være så vidt flytende. For å teste konsistensen kan du dra litt masse bortover toppen av deigen; hvis konsistensen er riktig, skal massen på toppen flyte sammen med resten av deigen i løpet av cirka ett minutt.
Fyll røren i en sprøytepose med en glatt tyll som er 10–12 millimeter i diameter. Sprøyt ut topper/pletter som er 3,5 centimeter i diameter på en stekeplate med bakepapir.
Sett stekeovnen på 175℃. La de rå mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem – de skal bli litt tørre på toppen før du setter dem i ovnen.
Stek i syv–ti minutter. La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. Når de er ferdige skal de være myke inni og sprø utenpå.
Kokoskrem:
Ha 2 dl melk, fløte og sukker i en kjele. Rør det sammen og varm det til kokepunktet.
Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
Hell kremen i en kjøkkenmaskin og pisk den kald med piskeris. Tilsett så det romtempererte smøret og melisen og pisk på full hastighet til det blir en glatt krem. Rør inn kokosen til slutt.
Montering:
Ha fyllet i en sprøytepose og ha litt fyll på «bunnen» av en makron. Sett en makron på toppen slik at du får en makronburger.
Sett den ferdige makronen i kjøleskapet slik at fyllet setter seg før du serverer.