Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Montélimar

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller
Oppskrift på Montélimar

Oppskrift på Montélimar

-
+

Montélimar

  • 250 g ristede mandler
  • 50 g pistasienøtter
  • 75 g makadamianøtter
  • 200 g honning
  • 312 g sukker
  • 100 g vann
  • 65 g glykose
  • 50 g eggehvite
  • 50 g sukker
  • 6 g salt
  • 85 g kakaosmør

Slik gjør du

  • Rist mandler og nøtter lett i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
  • Kok honningen til 125 ºC. Bland sukker, vann og glukose, og kok til 152 ºC.
  • Pisk eggehvite, 50 gram sukker og salt til marengs.
  • Tøm den varme honningen i marengsen.
  • Tøm i den varme sukkerlaken til slutt og pisk til massen blir tykk og seig.
  • Tilsett kakaofettet og rør det godt inn.
  • Rør inn nøttene og ha massen på et bakepapir som er drysset lett med melis.
  • Avkjøl og kutt i biter med en brødkniv.
  • Det er viktig å sage igjennom massen forsiktig slik at du ikke presser nøttene ned i marengsen.

Tips:

Dypp gjerne bitene i mørk sjokolade.