1 porsjon gir ca 10 vannbakkels
Vannbakkels:
- Kok opp vann, melk, sukker og smør i en kjele. Når det koker, tar du kjelen av platen.
- La kjelen stå av platen med lokk på til smøret har smeltet.
- Sett kjelen tilbake på platen, og kok opp væsken igjen.
- Tilsett melet og rør med en tresleiv i kjelen til alt melet er rørt ut i væsken. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene.
- Ha kjelen på platen og fortsett å røre til det begynner å bli et belegg i bunnen av kjelen. Ta massen ut av kjelen og over i en bolle. La deigen avkjøle seg i noen minutter.
- Rør inn eggene i deigen, ett og ett av gangen, med en tresleiv eller på maskinen med en grind. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig.
- Ha massen i en sprøytepose med en stjernetyll på cirka halvannen centimeter i diameter. Sprøyt ringer på cirka åtte centimeter i diameter.
- Forvarm stekeovnen til 175℃.
- Stek vannbakkelsen i cirka 20–25 minutter, til de er gyllenbrune. Det er viktig å ikke åpne ovnen under første halvdel, for da kan vannbakkelsen falle sammen. Når vannbakkelsen høres hule ut når du banker på dem, er de ferdige.
- Ta vannbakkelsen ut av ovnen og avkjøl på rist. Du får flere vannbakkelsringer enn du trenger, men det er vanskelig å lage mindre oppskrift. Stekte vannbakkels kan fryses til senere bruk.
Vaniljekrem:
- Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
- Ha 2 dl melk, vaniljestang og -frø, fløte og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer enn halvfull), rør det sammen og varm det til kokepunktet.
- Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen.
- Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
- Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
- Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp (bruk en kraftig håndvisp), slik at kremen ikke brenner seg.
- Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet. Fyll vaniljekremen i en sprøytepose.
Montering:
- Del vannbakkelsringen i to. Én vannbakkelsring blir to porsjoner. Fyll vaniljekrem i vannbakkelsen. Legg godt med multer på vaniljekremen.
- Pisk fløte og sukker til krem. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt krem over multene. Strø på hakkede mandler og pynt med multer.
- Et alternativ til vanlig krem er å lage sjokolade-ganache som til riskremkaken, og bruke dette istedenfor.