Slik gjør du
- Ha sukker og vann i en kjele og kok til 150 ºC. Ta kjelen av platen og vent til det slutter å boble. Tilsett sitronsyren og mintdråpene og rør dem godt ut.
- Ha 1/3 av sukkeret i en liten kjele. Det kan være fint å varme kjelen litt før sukkeret has i, slik at det ikke stivner i kjelen. Farg 1/3 av sukkeret med rød konditorfarge, og 2/3 med hvit konditorfarge (eller la det være som det er). Tøm sukkeret på to silikonmatter. Når det begynner å bli fast i kantene, bruk en stekespade og løft kantene inn mot midten. Gjenta dette til sukkeret begynner å bli fast og holder formen.
- Nå kan du ta tak i sukkeret med hendene, dra det ut og brette det sammen. Da vil du se at det forandrer farge og blir blankere fordi det kommer luft i massen. Pass på – det er varmt!
- Når sukkeret er fast, men fortsatt formbart, drar og ruller du to pølser av de to fargene. Legg dem mot hverandre og tvinn dem rundt. Dra og tvinn sukkeret til du får riktig tykkelse på det.
- Bruk en saks, og klipp passe lengder på pinnene før du former dem til stokker. Oppbevar i lufttett krukke.
Tips:
Her trenger du et sukkertermometer – og tynne engangshansker (kjøpes på apotek) slik at du ikke brenner deg. Før du begynner, kan det være lurt med et nettsøk på hvordan du trekker sukker.