Slik gjør du
- Kjevle marsipanen til en cirka to millimeter tykk leiv. Stikk ut rundinger på 3,5 centimeter i diameter. Dette skal bli bunnen på skumbollene.
Skum del 1
- Bland 120 gram vann og agar-agar godt sammen og sett til side.
Skum del 2
- Kok opp 130 gram vann med sukker og glukose og kok det til 110 ºC. Tilsett agar-agar og vannløsningen i sukkerlaken, og kok den til 117 ºC.
- Når blandingen er cirka 112 ºC begynner du å piske eggehviten til marengs slik at den er luftig når sukkerlaken når 117 ºC. Spe den varme sukkerlaken i marengsen mens du pisker. Tilsett vaniljefrøene og pisk til marengsen blir tykk og luftig.
- Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll på cirka én centimeter i diameter. Sprøyt marengsen på marsipanrundingene.
- Smelt og temperer sjokoladen (se egen fremgangsmåte). Dypp skumbollene i mørk sjokolade. Dekorer med chili og bringebær.
Tips:
Pass på at sukkerlaken ikke koker så lenge at den krystalliserer seg. Et termometer gjør jobben enklere.