Slik gjør du
- Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten med sukker og glukose og tøm den over den finhakkede sjokoladen. Rør til du får en glatt masse. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Dersom massen ikke blir glatt og smidig, kan du kjøre den litt med stavmikser eller i foodprosessor.
- Avkjøl massen til 34 ºC. Rør inn romtemperert smør og likør. Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir to centimeter tykk.
- Sett massen til avkjøling natten over ved 12–16 °C. Når massen er stivnet, lag kuler på størrelse med kirsebær med et kulejern eller en liten skje. Dypp dem i temperert mørk sjokolade og rull dem i kakao. La dem ligge en stund i kakaoen slik at sjokoladen stivner. Sikt av overflødig kakao.
Tips:
Konjakken kan erstattes med amaretto, sitruslikør, brun rom eller kirschwasser.