Bunn
- 250.00 g gulrøtter
- 1.00 store egg
- 1.00 eggeplomme
- 300.00 g sukker
- 1.75 dl soyaolje
- 180.00 g mel
- 1 ss bakepulver
- 0.50 ts kanel
Ostekrem og marmelade
- 3.00 gelatinplater
- 0.50 dl pasjonsfruktjuice fra 2–4 pasjonsfrukter
- 250.00 g kremost naturell
- 150.00 g sukker
- 0.50 dl appelsinjuice
- 3.00 dl kremfløte
- aprikosmarmelade
Syltet gulrot
- 1.00 gulrot
- 1.00 dl vann
- 100.00 g sukker
- 1.00 kanelstang
- 1.00 stjerneanis
Marengs
- 1.00 eggehvite
- 50.00 g sukker
Slik gjør du
Bunn
Sett stekeovnen på 180º C. Riv gulrøttene fint. Bland sammen egg, eggeplomme, sukker og olje og ha i gulrøttene. Sikt mel, kanel og bakepulver og bland det inn. Ha i springform med 26 cm i diameter og 4,5 cm i høyde. Stek i ca. 30 minutter. Ta ut kaken og avkjøl i ringen. Kaken skal være helt kald før ostekremen legges på.
Ostekrem og marmelade
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet. Bruk en skje og press fruktkjøttet gjennom en sil slik at steinene ligger igjen. Det er bare saften som skal brukes. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i kjøkkenmaskin.
Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen. Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør godt inn. ▶ Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott. Fyll ostekrem til toppen av ringen og stryk av slik at kaken blir helt jevn. Sett kaken i kjøleskap til den stivner.
Stryk et tynt lag aprikosmarmelade på toppen av kaken. Pynt med syltet gulrot og marengs.
Syltet gulrot
Skrell gulroten. Bruk skrelleren og lag lange strimer av gulroten.
Kok opp sukker, vann og krydder. Ha i gulrot og la dem småkoke noen minutter til de blir møre.
Avkjøl i laken.
Marengs
Pisk eggehviten stiv med halvparten av sukkeret. Tilsett resten av sukkeret når marengsen er stiv og pisk det inn. Ha i en sprøytepose.
Sverres Sætres tips & triks
1. Bruk det fineste rivjernet til å rive gulrøttene. Det tilfører saftighet og sødme, og du slipper de større bitene i kaken.
2. Pass på at ringen er tett, ellers renner røren ut. Hvis du bruker en springform, legg et bakepapir i bunnen av formen.
3. Bruk en slikkepott og press marmeladen gjennom en fin sikt, slik at den blir helt glatt.