Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Bresert lammenakke med syltede rødbeter

– De skal bli helt svarte
Slik lager du bresert lammenakke med syltede rødbeter

Slik lager du bresert lammenakke med syltede rødbeter

-
+

Bresert lammenakke med syltede rødbeter

  • 2 stk lammenakker, gjerne med ben
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk løk
  • 1 ts svarte pepperkorn
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 dl røvin
  • vann eller kjøttkraft om du har
  • 8 stk rødbeter
  • 12 stk blader fra bladbeter/mangold

Slik gjør du:

  • Salt alle sider av kjøttet. Varm opp en ildfast kjele, ha i olje og brun kjøttet på alle sider.
  • Skjær gulrøttene i skiver og løken i fine strimler. Ta ut kjøttet av kjelen og sauter grønnsakene sammen med svarte pepperkorn og stjerneanis. Hell over rødvin og kok det ned til halvparten. Legg kjøttet oppi igjen, hell over vann eller kraft, til kjøttet dekkes.
  • Legg lokket på kjelen og sett den i ovnen. La den stå på 85 grader i tolv timer, gjerne over natten.
  • La kjøttet hvile i sausen. Dette kan gjerne forberedes én til to dager i forveien, slik at kjøttet får ligge lenge i sausen.
  • Ta opp kjøttet og skjær det av benet. Du kan også bruke hendene eller en gaffel.
  • Sil sausen og kok den ned til en glaze. Varm kjøttet i sausen og glaser det før servering.
  • Varm opp rødbetene, enten i egen syltelake eller i litt brunet smør.
  • Kutt bladbetene i ønskelig størrelse. Brun smør i en stekepanne til det blir
  • gyllenbrunt. Sil av til du får et klart, brunt smør. Ha smøret i en stor kjele og legg
  • bladbetene oppi. Sauter til de er helt møre og faller sammen.
  • Strø litt salt over og server med rødbeter og kjøtt. Sprøstekte poteter eller potetpuré er også godt til.