Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Ceviche

Ny matserie: Lær å sylte, salte og fermentere
Oppskrift på Ceviche

Oppskrift på Ceviche

-
+

Ceviche

  • 1 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • 200 g kveite (MSC-sertifisert)
  • 0.5 stk agurk
  • 6 ss fermentert plommejuice (kan sløyfes)
  • 2 ss saltlake fra stikkelsbærene
  • 1 potte koriander
  • 2 stk vårløk
  • 1.5 stk grønn chili
  • 20 stk saltede stikkelsbær
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  • Kutt rødløken i strimler. Klem limesaft over løken og vend den inn. La stå og marinere.
  • Skjær opp kveiten i terninger. Pass på at den er MSC-sertifisert, ikke kjøp fisk du ikke vet hvordan er fanget. Mattilsynet anbefaler at man fryser fisken i 24 timer før den brukes rå.
  • Bland kveite med løk og hell over plommejuice fra fermenterte plommer (se oppskrift på Smak.no). Dersom du ikke har plommejuice, kan du bruke mer limejuice. La blandingen stå og marinere i ti minutter.
  • Skjær opp vårløk, koriander og grønn chili. Skjær stikkelsbærene i to. Skjær agurken i passe store biter. Bland alt forsiktig i en bolle med olivenolje. Legg opp og server.