1 porsjon gir ca et norgesglass.
Slik gjør du:
- Legg gulrøttene rett ned på det glødende kullet i grillen. Snu dem to–tre ganger. De er ferdige når de er svarte på begge sider og når de er myke helt gjennom. Stikk noe i gulrøttene for å sjekke. Legg dem i en boks med lokk og la de avkjøles der.
- Bruk fingrene til å dra av det svarte sotet som har bygget seg opp rundt rødbetene. Skjær fennikelen i fire–fem millimeter tykke skiver.
- Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen. Skyll det godt
- med kokende vann. Legg fennikel og gulrøtter i det varme sylteglasset.
- Kok opp resten av ingrediensene til en syltelake. Hell det i glasset, til det dekker grønnsakene. La glasset kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet.
- Godt til nykokt krabbe med loff og majones. Passer også godt til søndagssteken.