Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Makrell med tomatsalat

– Dropp ketchupen på pølsene
Makrell med tomatsalat

Makrell med tomatsalat

-
+

Makrell med tomatsalat

  • 3 stk rødløk
  • 2 ss syltelake fra tomatene
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • 4 stk makrellfilet med skinn, uten ben
  • 1 stk salathode (en salattype du liker)
  • 140 g grønne bønner
  • 24 stk syltede tomater (antallet avhenger av størrelsen på tomatene)
  • 150 g smør til steking
  • olje til å steke med

Slik gjør du:

  • Skrell rødløkene og del dem på midten. Ha olje i stekepannen og legg i løkene med skjærekanten ned. Stek på middels varme til de er mørkt gyllenbrune på stekesiden.
  • Ha i 100 gram smør og la det brunes. Snu løkene og salt dem.
  • Legg løk og smør i en ildfast form. Bak i ovnen i 10–20 minutter på 160 grader, til løken er myk helt gjennom. Juster steketiden etter størrelsen på løken. Del den i passe biter.
  • Lag dressingen: Pisk sammen syltelake, eddik og olivenolje. Smak til med salt om det behøves.
  • Kok bønnene i godt saltet vann i fem minutter, til de er myke. Hell av vannet og la bønnene avkjøles litt i romtemperatur.
  • Salt makrellfiletene og stek dem i olje på middels høy varme med skinnsiden ned. Stek til de har en fin farge. Ha i 50 gram smør og la det bli litt brunt. Dra stekepannen til siden og snu makrellene. Ta dem ut av pannen etter 20 sekunder.
  • Riv salaten i mindre biter. Bland salat, grønne bønner, stekt rødløk og syltede tomater med syltedressingen. Server med den nystekte makrellfileten.