24stksyltede tomater (antallet avhenger av størrelsen på tomatene)
150gsmør til steking
olje til å steke med
Slik gjør du:
Skrell rødløkene og del dem på midten. Ha olje i stekepannen og legg i løkene med skjærekanten ned. Stek på middels varme til de er mørkt gyllenbrune på stekesiden.
Ha i 100 gram smør og la det brunes. Snu løkene og salt dem.
Legg løk og smør i en ildfast form. Bak i ovnen i 10–20 minutter på 160 grader, til løken er myk helt gjennom. Juster steketiden etter størrelsen på løken. Del den i passe biter.
Lag dressingen: Pisk sammen syltelake, eddik og olivenolje. Smak til med salt om det behøves.
Kok bønnene i godt saltet vann i fem minutter, til de er myke. Hell av vannet og la bønnene avkjøles litt i romtemperatur.
Salt makrellfiletene og stek dem i olje på middels høy varme med skinnsiden ned. Stek til de har en fin farge. Ha i 50 gram smør og la det bli litt brunt. Dra stekepannen til siden og snu makrellene. Ta dem ut av pannen etter 20 sekunder.
Riv salaten i mindre biter. Bland salat, grønne bønner, stekt rødløk og syltede tomater med syltedressingen. Server med den nystekte makrellfileten.