Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Saltede stikkelsbær

Ny matserie: Lær å sylte, salte og fermentere
Slik lager du saltede stikkelsbær

Slik lager du saltede stikkelsbær

-
+

Saltede stikkelsbær

  • 1 kg stikkelsbær
  • 5 dl vann
  • 30 g salt

Slik gjør du:

  • Vask og rens stikkelsbærene.
  • Kok opp vann og salt. Avkjøl.
  • Vask sylteglasset i oppvaskmaskinen. Skyll det deretter godt med kokende vann. La glasset bli kaldt før du fyller det med stikkelsbær og saltlake. Sett det i kjøleskapet og la det stå i minst én uke før bruk.

Tips:

  • Saltede stikkelsbær er godt til ost. Del dem opp i mindre biter og server med kjeks. Passer fint til modne, halvfaste til faste kittmodnet oster, for eksempel Holtefjell XO, Høvding Sverre, gruyère, comte og kaltbach. Salte stikkelsbær er også gode i en Dry martini (i stedet for oliven).