Blackened skrei taco
- 1.00 båt rødkål, finstrimlet
- 1.00 båt kål, finstrimlet
- 0.50 bunt eller potte koriander, grovhakket
- 1.00 jalapeño chili (eller serrano), uten frø og vegger, finhakkes
- saften av 3 store lime
- 0.50 ts fint havsalt
- 0.25 ts pepper
Salsa verde
- 400.00 g tomatillos, tørristet cirka 20 minutter på medium varme
- 1.00 tykk skive løk (helst salatløk), tørristet cirka ti minutter på medium varme
- 1.00 jalapeño chili (eller serrano), tørristet fem til seks minutter på medium varme
- 0.25 bunt eller potte koriander
- 2.50 dl kyllingkraft (tilsett litt etter litt, sjekk at salsaen ikke blir for tynn)
- 1.00 ts vegetabilsk olje
Blackened skrei
- 600.00 g ferdig renset skreifilet kuttes i tykke staver
- 2.00 ss korianderpulver
- 2.00 ss cumminpulver
- 2.00 ss paprikapulver
- 24.00 små maistortilla (tre taco hver)
- lime
Slik gjør du
Bland alt i en bolle. La blandingen stå i kjøleskap fra 30 minutter til to timer før servering.
Salsa verde
Ingrediensene til salsaen kjøres i blender. Kok opp og la salsaen simre i 15 minutter. La den så kjøle seg ned.
Blackened skrei
Rist koriander & cummin i en panne på medium varme i 20 sekunder. Krydderet avgir da en aromatisk duft. Ta pannen av varmen og vend inn paprikapulveret. La pannen stå noen minutter før krydderet flyttes over på en flat tallerken. Tilsett ½ ts salt. Vend fisken i krydderet. Stek fisken på medium varme, cirka to minutter på hver side.
Serveres med fersk maistortilla og limebåter til å klemme over fisken. Fersk maistortilla bør serveres i dobbelt lag fordi fyllet vanligvis løser opp tortillaen.