Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Taco

Blackened skrei taco

Oppskrift på blackened skrei taco

Oppskrift på blackened skrei taco

-
+

Blackened skrei taco

  • 1.00 båt rødkål, finstrimlet
  • 1.00 båt kål, finstrimlet
  • 0.50 bunt eller potte koriander, grovhakket
  • 1.00 jalapeño chili (eller serrano), uten frø og vegger, finhakkes
  • saften av 3 store lime
  • 0.50 ts fint havsalt
  • 0.25 ts pepper

Salsa verde

  • 400.00 g tomatillos, tørristet cirka 20 minutter på medium varme
  • 1.00 tykk skive løk (helst salatløk), tørristet cirka ti minutter på medium varme
  • 1.00 jalapeño chili (eller serrano), tørristet fem til seks minutter på medium varme
  • 0.25 bunt eller potte koriander
  • 2.50 dl kyllingkraft (tilsett litt etter litt, sjekk at salsaen ikke blir for tynn)
  • 1.00 ts vegetabilsk olje

Blackened skrei

  • 600.00 g ferdig renset skreifilet kuttes i tykke staver
  • 2.00 ss korianderpulver
  • 2.00 ss cumminpulver
  • 2.00 ss paprikapulver
  • 24.00 små maistortilla (tre taco hver)
  • lime

Slik gjør du

Bland alt i en bolle. La blandingen stå i kjøleskap fra 30 minutter til to timer før servering.

Salsa verde

Ingrediensene til salsaen kjøres i blender. Kok opp og la salsaen simre i 15 minutter. La den så kjøle seg ned.

Blackened skrei

Rist koriander & cummin i en panne på medium varme i 20 sekunder. Krydderet avgir da en aromatisk duft. Ta pannen av varmen og vend inn paprikapulveret. La pannen stå noen minutter før krydderet flyttes over på en flat tallerken. Tilsett ½ ts salt. Vend fisken i krydderet. Stek fisken på medium varme, cirka to minutter på hver side.

Serveres med fersk maistortilla og limebåter til å klemme over fisken. Fersk maistortilla bør serveres i dobbelt lag fordi fyllet vanligvis løser opp tortillaen.