Kamskjell
- 6.00 store ferske kamskjell kuttes i terninger
- 1.50 dl sitronsaft
- 1.50 dl limesaft
Tilbehør
- 3.00 små røde delikatesseløk i tynne skiver (eller ½ liten rødløk)
- 1.00 mango i terninger
- 2.00 røde appelsiner i terninger
- 1.00 rød chili, uten frø og vegger, finhakkes
- 0.50 bunt eller potte koriander grovhakkes
- 12.00 små maistortilla
Slik gjør du
Kamskjellene bør ligge i sitrusblandingen én til to timer (opptil tolv timer). Sett bollen i kjøleskapet. Sil av når kamskjellene er ferdig marinert (og kast blandingen.)
Tilbehør
Bland ingrediensene i en bolle.
Tilsett de ferdig marinerte kamskjellene.
Friter tortillaene i maisolje (store maistortillaer kan deles i fire). Hver tortilla trenger ti til 15 sekunder i oljen. Legg opp cevicheblandingen på de sprø tortillaene. Et alternativ til maistortilla er å servere salte maischips som tilbehør. De som selges i helsekostbutikker er å anbefale.