Enkel kimchi
- 1.00 kinakål kuttet i store biter
- 80.00 g salt
- 3.00 gulrot, i strimler
- 4.00 vårløk, finsnittet
- 3.00 g ingefær, finhakket
- 6.00 fedd hvitløk, finhakket
- 1.00 ss sukker
- 80.00 g fiskesaus
- 35.00 g chiliflak (evt. 2 – 3 ferske finhakkede røde chili)
Salsa pico de gallo
- 4.00 finhakkede modne tomater
- 0.50 finhakket salatløk (eller gul løk)
- 1.00 finhakket jalapeño chili
- 0.25 bunt eller potte finhakket koriander
- saften av 1 lime
- litt salt
Kylling
- 2.00 store kyllingbryst eller 4 små kuttes i terninger
- 2.00 fedd finhakket hvitløk
- 1.00 bit fersk ingefær (tilsvarende 2 fedd hvitløk) finhakkes
- 2.00 ss soyasaus
- 1.50 ss brunt sukker
- 1.00 ts sesamolje
Slik gjør du
Legg den delte kinakålen over i en bolle etter at du har vasket den. Strø saltet mellom lagene og la det stå 20-30 minutter. Skyll kålbitene i et dørslag. Klem ut mest mulig vann. Bland krydderet med fiskesausen i en bolle og tilsett grønnsakene. Pass på at alt blir godt blandet. Ha blandingen i en lufttett krukke og la den stå i kjøleskapet et par dager før bruk.
Salsa pico de gallo
Bland alle ingrediensene og smak til med salt og lime. Dette er en fersk salsa som skal smake sterkt og syrlig.
Gochujang aioli
Bland alle ingrediensene og oppbevar aioliaen i kjøleskap.
Kylling
Vend kyllingbitene i krydderblandingen og stek i panne på medium varme.
Server kylling, salsa og litt aioli med 24 myke maistortillas som legges dobbelt.