Salsa ranchera
- 4.00 store tomater
- 1.00 jalapeño eller serrano chili i biter
- 1.00 stor hvitløksbåt
- 2.00 ss mild olivenolje
- 0.50 grovhakket salatløk
- 0.50 ts salt
- 1.00 liten stang canela (meksikansk kanel) eller 0,25 ts malt kanel
Grønnkål og feta
- strimlet grønnkål
- 0.25 bunt koriander, grovhakket
- 100.00 g fetaost brukket i biter
Bønner
- 1.00 hermetisk chipotle chili (eller en rehydrert chipotle)
- 0.50 finhakket salatløk
- 2.00 finhakkede fedd hvitløk
- 0.50 finhakket jalapeño chili uten frø
- 1.00 boks svarte bønner, skylles godt
- 1.00 ts malt spisskummen
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
Tomater tørristes i medium varm panne til de er myke. Fjern så skallet.
Tomatene, chili og hvitløk kjøres i blender til en jevn blanding. Ha oljen i en medium varm panne og stek løken i cirka fem minutter. Tilsett tomatblandingen og gi det et oppkok. Skru ned varmen og tilsett salt og kanel. La salsaen småkoke i rundt 20 minutter til den har tyknet litt.
Grønnkål og feta
Klem saften av én lime over blandingen og vend rundt nå og da. La den trekke fra 20 til 40 minutter.
Bønner
Stek løk og hvitløk på medium varme i tre til fire minutter. Tilsett resten av ingrediensene og la blandingen steke i noen minutter og vend rundt på den. Det er bare fint om noen av bønnene moser seg. Varm åtte hvetetortillas i en panne. Legg dem fortløpende i stabel under et kjøkkenhåndkle så de holder seg varme.