Pipian de 2 chiles
- 2.00 rehydrerte ancho chili
- 4.00 rehydrerte guajillo chili
- 0.50 salatløk i skiver
- 2.00 store hvitløk
- 3.00 store modne tomater i skiver
- 1.00 ss sesamfrø, ristes i panne
- 4.00 ss rå peanøtter, ristes i panne
- 2.00 dl gresskarkjerner
- 0.50 ts malt sort pepper
- 0.12 ts malt nellik
- 0.50 ts malt spisskummen
- 5.00 dl god grønnsakskraft
- 1.00 ss vegetabilsk olje
Poteter
- 4.00 store poteter skrelt og kuttet i terninger
- 0.50 finhakket salatløk
- 2.00 finhakkede hvitløksbåter
- 1.00 finhakket jalapeño chili uten frø
- 1.00 hermetisk chipotle chili (eller en rehydrert chipotle, se tips)
- 2.00 ss finhakket kapers
- 1.00 ts salt
Salat
- 1.00 hjertesalat i strimler
- 2.00 vårløk i strimler
- 0.25 bunt eller potte grovhakket koriander
Slik gjør du
Løk, hvitløk og tomater sauteres raskt i en panne.
Sesamfrøene og peanøttene kjøres til pulver i kjøkkenmaskin.
Gresskarkjerner kjøres i kjøkkenmaskin, men ikke til pulver.
Alt bortsett fra frøene skal småkoke i 15 minutter. Kjør så salsaen i en blender og sil deretter blandingen gjennom et dørslag. Kok opp og tilsett sesam og peanøttblandingen. Rør og la det koke noen minutter. Til slutt tilsettes de malte gresskarkjernene. Gi salsaen et siste oppkok og den er ferdig.
Poteter
Bland ingrediensene i en bolle og stek blandingen i 2 ss olje på medium varme til potetene er møre.
Servering
Serveres i 24 små maistortilla som legges dobbelt, eller åtte hvetetortilla.
Sett frem limebåter som man kan klemme over om ønskelig.