Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Taco

Tacos de Papa

Oppskrift på taco med poteter

Oppskrift på taco med poteter

-
+

Pipian de 2 chiles

  • 2.00 rehydrerte ancho chili
  • 4.00 rehydrerte guajillo chili
  • 0.50 salatløk i skiver
  • 2.00 store hvitløk
  • 3.00 store modne tomater i skiver
  • 1.00 ss sesamfrø, ristes i panne
  • 4.00 ss rå peanøtter, ristes i panne
  • 2.00 dl gresskarkjerner
  • 0.50 ts malt sort pepper
  • 0.12 ts malt nellik
  • 0.50 ts malt spisskummen
  • 5.00 dl god grønnsakskraft
  • 1.00 ss vegetabilsk olje

Poteter

  • 4.00 store poteter skrelt og kuttet i terninger
  • 0.50 finhakket salatløk
  • 2.00 finhakkede hvitløksbåter
  • 1.00 finhakket jalapeño chili uten frø
  • 1.00 hermetisk chipotle chili (eller en rehydrert chipotle, se tips)
  • 2.00 ss finhakket kapers
  • 1.00 ts salt

Salat

  • 1.00 hjertesalat i strimler
  • 2.00 vårløk i strimler
  • 0.25 bunt eller potte grovhakket koriander

Slik gjør du

Løk, hvitløk og tomater sauteres raskt i en panne.

Sesamfrøene og peanøttene kjøres til pulver i kjøkkenmaskin.

Gresskarkjerner kjøres i kjøkkenmaskin, men ikke til pulver.

Alt bortsett fra frøene skal småkoke i 15 minutter. Kjør så salsaen i en blender og sil deretter blandingen gjennom et dørslag. Kok opp og tilsett sesam og peanøttblandingen. Rør og la det koke noen minutter. Til slutt tilsettes de malte gresskarkjernene. Gi salsaen et siste oppkok og den er ferdig.

Poteter

Bland ingrediensene i en bolle og stek blandingen i 2 ss olje på medium varme til potetene er møre.

Servering

Serveres i 24 små maistortilla som legges dobbelt, eller åtte hvetetortilla.

Sett frem limebåter som man kan klemme over om ønskelig.