Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Taco

Tortilla med argentinske villreker

Oppskrift på tortilla med argentinske villreker

Oppskrift på tortilla med argentinske villreker

-
+

Tortilla med argentinske villreker

  • 500.00 g frosne argentinske villreker

Krydderblanding til rekene

  • 2.00 ts paprikapulver
  • 2.00 ts cumminpulver
  • 1.00 ts tørket oregano
  • 0.25 ts salt
  • 0.50 ts chilipulver

Salsa de chile chipotle

  • 2.00 hermetiske chipotle chili (ev. 3 stk. rehydrerte chipotle)
  • 3.00 store plommetomater, tørristet i cirka ti minutter på medium varme
  • 1.00 tykk skive løk (helst salatløk), tørristet cirka ti minutter på medium varme
  • 1.00 fedd hvitløk, tørristet cirka fem minutter på medium varme
  • 1.00 ts vegetabilsk olje
  • 3.00 dl kyllingkraft (tilsett litt etter litt, slik at salsaen ikke blir for tynn)
  • smak til med litt salt

Crema

  • 0.50 beger kesam
  • saften av 2 limebåter
  • smak til med litt salt
  • 12.00 hvetetortilla
  • 0.50 romanosalat finstrimlet (eller hjertesalat)
  • 3.00 vårløk i tynne skiver
  • 0.50 bunt eller potte grovhakket koriander

Slik gjør du

Rens rekene og ta ut den svarte strengen i ryggen.

Krydderblanding til rekene

Ha krydderne i en plastpose og tilsett rekene. Lukk posen og rist. Legg så posen i kjøleskapet frem til du skal steke rekene.

Salsa de chile chipotle

Ingrediensene til salsaen kjøres i blender og siles deretter gjennom et dørslag. Enkelte tider av året kan det være lurt å kjøre tomatene alene for å bli kvitt noe av væsken de avgir. Slik at du slipper å få en «vannete» salsa. Kok opp og la salsaen simre i 15 minutter. La den så kjøle seg ned.

Crema

Hvetetortillaene varmes på begge sider i varm panne. Legg de fortløpende i et rent kjøkkenhåndkle.

Tilbehør

Stek de ferdig krydrede rekene i olje på medium varme. Legg opp salat, reker, salsa og kesamsaus i tortillaene. Ha over koriander og server.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen