Tortilla med argentinske villreker
- 500.00 g frosne argentinske villreker
Krydderblanding til rekene
- 2.00 ts paprikapulver
- 2.00 ts cumminpulver
- 1.00 ts tørket oregano
- 0.25 ts salt
- 0.50 ts chilipulver
Salsa de chile chipotle
- 2.00 hermetiske chipotle chili (ev. 3 stk. rehydrerte chipotle)
- 3.00 store plommetomater, tørristet i cirka ti minutter på medium varme
- 1.00 tykk skive løk (helst salatløk), tørristet cirka ti minutter på medium varme
- 1.00 fedd hvitløk, tørristet cirka fem minutter på medium varme
- 1.00 ts vegetabilsk olje
- 3.00 dl kyllingkraft (tilsett litt etter litt, slik at salsaen ikke blir for tynn)
- smak til med litt salt
Crema
- 0.50 beger kesam
- saften av 2 limebåter
- smak til med litt salt
- 12.00 hvetetortilla
- 0.50 romanosalat finstrimlet (eller hjertesalat)
- 3.00 vårløk i tynne skiver
- 0.50 bunt eller potte grovhakket koriander
Slik gjør du
Rens rekene og ta ut den svarte strengen i ryggen.
Krydderblanding til rekene
Ha krydderne i en plastpose og tilsett rekene. Lukk posen og rist. Legg så posen i kjøleskapet frem til du skal steke rekene.
Salsa de chile chipotle
Ingrediensene til salsaen kjøres i blender og siles deretter gjennom et dørslag. Enkelte tider av året kan det være lurt å kjøre tomatene alene for å bli kvitt noe av væsken de avgir. Slik at du slipper å få en «vannete» salsa. Kok opp og la salsaen simre i 15 minutter. La den så kjøle seg ned.
Crema
Hvetetortillaene varmes på begge sider i varm panne. Legg de fortløpende i et rent kjøkkenhåndkle.
Tilbehør
Stek de ferdig krydrede rekene i olje på medium varme. Legg opp salat, reker, salsa og kesamsaus i tortillaene. Ha over koriander og server.