Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meksikansk mat

Frijoles refritos

Studentmat: Tryll med en boks bønner
Oppskrift på meksikansk bønnestuing – frijoles refritos

Oppskrift på meksikansk bønnestuing – frijoles refritos

-
+

Frijoles refritos

  • 2 ss Smør, olje eller baconfett
  • 0.5 stk Løk
  • 350 g Kokte, svarte bønner
  • 1 stk Fedd hvitløk
  • 0.5 stk Liten, rød chili (sterk)
  • 1 ss Korianderstilker
  • 2 stk Laurbærblader
  • Salt og pepper

Gjør tacofredagen kjøttfri.

Slik gjør du

  • Mos bønnene med stavmikser sammen med litt av kokevannet eller vanlig vann.
  • Finhakk løken.
  • Smelt smør i pannen og surr løken på lav varme til den er myk og blank.
  • Finhakk chili, hvitløk, og korianderstilker, legg det i pannen og stek et par minutter til.
  • Hell bønnemosen sammen med laurbærbladene i pannen, kok opp og la den putre videre på lav varme i ca 10 minutter. Hvis den virker tørr, ha i litt vann. Er den for våt og flytende, kok til konsistensen er mer håndterlig. Smak til med salt og pepper.
  • Bønnemosen kan serveres med nachochips som snack eller som tacofyll sammen med avocado, ost og rømme, eventuelt tomatsalsa.