Makrell med lapsangbuljong og neper
- 300.00 g makrellfilet
- salt
- nøytral olje
Buljong
- 300.00 g kyllingkraft eller Ichiban dashi
- 5.00 g Lapsang Souchong
- saften av en halv lime
- noen dråper soyasaus og en dråpe tabasco
- salt
Neper
- 200.00 g neper/nykål/kålrot
- 2.00 ss moden og søt tomat i terninger
- 2.00 ss snittet blomkarse
- litt smør
- en skvett med buljong
Slik gjør du
Start med å helle varmt vann på teen, og sil av vannet etter 30 sekunder. La tebladene stå og «åpne seg» litt før de brukes i buljongen.
Varm buljongen til 70 grader, tilsett te og sil over i en ny gryte etter to minutter, litt avhengig av hvor kraftig teen er. Smak til med limesaft, salt, soyasaus og tabasco. Den skal ha litt røkesmak fra teen, men ikke smake askebeger.
Kutt nepene i strimler, slik at det ligner nudler, og varm dem varsomt i litt av buljongen. Tilsett tomat og blomkarse like før servering.
Salt makrellen og varm en god stekepanne. Stek makrellen på hard varme på skinnsiden, slik at skinnet blir crispy. Fisken kan godt være en anelse rå på motsatt side. Tørr makrell er kjipt.
Anrett fisk og nepenudler i en dyp tallerken, og hell over varm buljong.