Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Te

Svinenakke med oolong-te, brunet smør og kål

Oppskrift på svinenakke med oolong-te

Oppskrift på svinenakke med oolong-te

-
+

Svinenakke med oolong-te, brunet smør og kål

  • 400.00 g svinenakke
  • salt
  • nøytral olje

Smør

  • 100.00 g saltet smør
  • 8.00 g oolong-te
  • 30.00 g ristede solsikkekjerner
  • 1.00 finhakket hvitløksfedd

Grønt

  • 200.00 g grovkuttet nykål/rødkål/spisskål/vinterkål
  • 50.00 g reddiker i skiver
  • 50.00 g vårløk i skiver
  • 50.00 g vann
  • noen grovhakkede blader med brukt oolong-te
  • 1.00 ss hakket koriander eller persille
  • 1.00 ts ristede sesamfrø
  • litt olje

Slik gjør du

Kjøp kjøtt med masse fettmarmorering. Det smaker best. La gjerne svinenakken tørke på en rist i kjøleskapet natten over, det gir den deilige, sprø stekeskorpen.

Lag smøret noen timer, eventuelt en dag, i forkant. Brun smøret i en gryte, knus teen til et fint pulver med en krydderkvern eller en morter og bland alle smøringrediensene med en stavmikser eller lignende. Smak til med litt salt om nødvendig.

Salt svinet godt, varm en stekepanne og stek kjøttet cirka 40 sekunder på hver side i tre runder. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer i det. Stek de kuttede tebladene forsiktig i olje i en varm gryte. Tilsett grovkuttet kål og deretter vann. Når vannet er i ferd med å forsvinne tilsettes resten av grønn­sakene og gryten fjernes fra varmen. Restvarme tar seg av resten av kokingen.

Legg alt på en tallerken, og øs masse smeltet oolongsmør over. Server sammen med hvit ris, helst jasminris.

Se viner som passer til:

Svin i Vindatabasen