Yam muu grop
- 0.20 stk vannmelon
- 300.00 g ribbe
- 1.00 liten neve mynteblader
- 1.00 liten neve koriander
- litt sprøstekt løk
- 2.00 stk sjalottløk
Dressing
- 1.00 ss ristet kokosmasse
- 2.00 stk bird's eye chili (små grønne chili, eller flere for sterkere smak)
- 1.00 ss sukker
- 3.00 ss fiskesaus
- 10.00 ss friskpresset limejuice
- Hoisinsaus blandet med vann og litt limejuice
Slik gjør du
- Ribben marineres i soyasaus i to dager på kjøl, husk å snu på den
- Steam ribben i ovnen på 85 grader i minimum én time.
- Ta den ut og lag små ruter i svoren, gni inn med eddik og salt og sett den i oven på 60 grader til tørking, full vifte og full utlufting. Dette tar cirka to timer.
Dressing
- Start med å lage dressingen. Rist kokosmasse i en tørr panne eller i ovn til den blir gyllen og avkjøl. Knus dette sammen med chili i en morter til det er som en fin pasta. Tilsett sukker, fiskesaus og limejuice. Dressingen skal smake salt, søtt, sterkt og syrlig. Den smaker også litt nøtteaktig.
- Sprøstek ribben i varm olje til den er gyllen og la den få kjøle seg litt ned før den kuttes i biter. Kutt vannmelon i passende biter og finkutt sjalottløk.
- Bland alle ingrediensene sammen og vend inn dressingen. Strø urtene over og server hoisin ved siden.