Yam gop gati tian
- 4.00 dl kokosmelk
- 2.00 stk kyllingbryst
- 0.50 ts salt
- 3.00 stk limeblader
- 1.00 stk sitrongress
Dressing
- 5.00 stk tørkede røde chili (halvparten med frø, halvparten uten)
- 1.00 stk hvitløk
- 0.50 klump palmesukker
- 3.00 ss fiskesaus
- 5.00 ss limejuice
Salaten
- revet kyllingbryst
- 2.00 stk sitrongress, finkuttet
- 2.00 stk sjalottløk
- 3.00 stk limeblader
- 1.00 liten neve korander
- 1.00 liten neve thaibasilikum
- 2.00 ss hakkede peanøtter
- 2.00 ss sprøstekt løk
Slik gjør du:
- Posjer kyllingbrystene i kokosmelken på svak varme i cirka 15–20 min. og avkjøl.
- Riv kyllingen i strimler og sett til side.
Dressing
- Bak hvitløken i ovnen til den er blitt brun (170 grader i cirka én time).
- Rist chilien lett i tørr panne.
- Sil kokosmelken og ha i skrellet hvitløk og chili i en blender og kjør det til puré, sammen med sukkeret og smak til med lime og fiskesaus. Den skal smake syrlig, søtt og salt.
Salaten
- Finkutt sitrongress, limeblader og sjalottløk, rens basilikum og koriander og bland alt sammen.
- Dryss over peanøtter, og vend inn litt lun dressing.