Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Auberginesalat, Yam Makheua

Oppskrift på auberginesalat

Oppskrift på auberginesalat

-
+

Yam Makheua

  • 2.00 stk lange thai- eller japanske auberginer
  • 1.00 liten neve mynte
  • 2.00 stk vårløk (finkuttet)
  • 2.00 ss sprøstekt sjalottløk
  • 1.00 stk kokt egg

Dressing

  • 1.00 stk hvitløk
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 6.00 stk grønn chili
  • 2.00 ss fiskesaus (salt om det er vegetar)
  • 1.00 ts sukker
  • 3.00 ss limejuice

Slik gjør du:

  • Bak dressingens hvitløk, sjalottløk og chili hele i ovnen. Rens for skall. Knus i en morter til grov pasta.
  • Smak til med sukker, fiskesaus og limejuice.
  • Grill eller bak aubergine i en panne og snu de slik at de blir bakt på alle sider. Avkjøl og skrell av skallet. Kutt de så i strimler og bland de sammen med dressingen.
  • Kok et egg og kutt det i biter. Legg på tallerken og dander med sjalottløk, vårløk, mynteblader og egg.
  • Ha over dressing. Avslutt med å strø sprøstekt løk over tallerkenene.